18 ianuarie, 2011

TV-Maxe - TV online pentru Linux cu canale romanesti

De mult timp, mai exact inca de cand am inceput sa folosesc Linux, am cautat o solutie simpla si usoara pentru vizualizarea pe Linux a posturilor tv romanesti care ofera si un stream live pe internet. Pana acum putin timp nu am gasit nimic, insa recent am descoperit TV Maxe.
TV Maxe este un program scris in limbaj python de catre un impatimit al Linuxului din Romania, care a incercat sa rezolve si, intre noi fie vorba a reusit cu succes, realizarea unui programel care, folosind ca player video mplayer si/sau vlc player, cat si pluginul pentru Linux al Sopcast, permite vizualizarea de posturi tv romanesti online.
Programul ofera un playlist predefinit cu posturi tv romanesti, iar cu un simplu click dreapta pe unul dintre posturi puteti vizualiza grila de programe a postului respectiv. Calitatea streamurilor variaza, insa majoritatea pot fi vizionate la o calitate inalta a imaginii. De asemenea, cum tot mai des televiziunile emit in raport 16:9, puteti selecta din program modul de afisare 4:3 sau 16:9. TV Maxe poate fi folosit si cu o telecomanda compatibila cu Linux, pe care o puteti configura din program.
Pentru utilizatorii de Linux Mint sau Ubuntu, TV Maxe se poate instala usor folosind pachetul .deb, care contine tot ce este necesar, disponibil aici.
Pentru instalarea TV-Maxe in OpenSUSE 11.3 aveti pe aceasta pagina un ghid util.
Puteti gasi si alte lucruri interesante pa pagina programatorului: http://blog.ov1d1u.net

3 comentarii:

  1. Felicitari pentru sfat, programul pare sa functioneze binisor.

    Am gasit un bug: se inchide din cand in cand (fara a afisa erori).

    Ubuntu 10.10, 64 biti

    RăspundețiȘtergere
  2. La fel se intampla si la mine, dar se pare ca este din cauza VLC sau a clientului de sopcast. Pentru mine solutia a fost sa schimb playerul din preferintele programului din VLC in Mplayer.

    RăspundețiȘtergere
  3. nu suporta xenial...Linux Mint 18....deci mai departe nu pot instala programul....ai o solutie??? Daca da, trimite solutia in e-mail...maestrudesah@hotmail.com ...cele bune ...

    RăspundețiȘtergere

Totalul afișărilor de pagină