17 septembrie, 2010

Opensuse 11.3 - Instalare driver Nvidia (II)

Revin cu acest subiect datorita faptului ca de la lansarea OpenSuSE 11.3 s-au mai asezat lucrurile in ceea ce priveste repertoriile de software pentru SuSE 11.3 astfel incat nu mai este la fel de dificil de instalat driverul grafic Nvidia. Modalitatea aceasta de instalare a driverului pentru placi grafice Nvidia va inlocui automat driverul generic Nouveau cu care vine implicit Opensuse 11.3.
Pasii de urmat sunt:
- deschideti Yast, alelegeti sectiunea Software si lansati Software Repositories

- in fereastra care se deschide faceti click pe Add, iar in fereastra urmatoare selectati Community Repositories, apoi click pe Next

- se va deschide o fereastra ce contine o lista cu repertorii in care bifati repertoriul Nvidia, apoi faceti click pe OK. Se va actualiza repertoriul Nvidia, timp in care e posibil sa apara cateva ferestre de dialog pentru importarea unor chei pentru software in care faceti click pe Import.

- la sfarsit faceti click pe OK.
- acum puteti deschide Software Management din Yast unde cautati software-ul Nvidia. In cazul meu am instalat nvidia-gfxG02-kmp-desktop si x11-video-nvidiaG02, aceasta pentru ca placa mea video face parte din seria Geforce 6XXX sau mai noi. In functie de tipul placii dumneavoastra instalati driverul potrivit (pentru a afla care este cel potrivit verificati descrierile pachetelor). Dupa ce ati stabilit driverul, selectati-l pentru instalare, apoi faceti click pe Apply. Instalarea driverului Nvidia va dezactiva automat driverul Nouveau.
- dupa ce se termina instalarea e indicat sa reporniti calculatorul.

O alta metoda de a instala driverul potrivit pentru placa dumneavoastra video este ca dupa ce ati selectat repertoriul Nvidia, sa lansati Online Update din Yast. Se va deschide o lista cu toate update-urile disponibile pentru sistemul dumneavoastra printre care ar trebui sa apara si driverul Nvidia. Apasati Apply, asteptati sa se termine instalarea, dupa care reporniti calculatorul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Totalul afișărilor de pagină